05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

OKTAYLAR eğitimin yüzyılında Aydın’ın başarı hikayesini yazıyor

OKTAYLAR eğitimin yüzyılında Aydın’ın başarı hikayesini yazıyor

Türkiye’de eğitim camiasının yakından tanıdığı Hasan Can Oktaylar’ın kurucusu olduğu Özel Oktaylar Bilim Okulları, Aydın’da eğitimdeki yenilikleri ve farklılıklarıyla adından söz ettiriyor. Okul Kurucusu ve Yöneticisi Hasan Can Oktaylar, “Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerimizdeki eğitim modellerimizle eğitimin yeni yüzyılında Aydın’ın başarı hikayesini yazıyoruz” dedi.

Efeler Kardeşköy Mahallesi’nde bulunan 10 bin metrekarelik kampüsünde 500’ü aşkın öğrencinin eğitim aldığı Oktaylar Bilim Okulları, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında mottosunu “Eğitimin yeni yüzyılında Aydın’ın başarı hikayesini yazıyoruz” olarak belirledi. Öğrenci gelişimi açısından yenilik ve farklılıklar içeren bir eğitim modelini benimseyen Oktaylar Bilim Okulları, her geçen yıl öğrenci sayısını arttırırken, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için erken kayıt döneminde hem iç kayıt, hem de yeni dış kayıtta önemli bir orana ulaştı.
KPSS ve Kariyer Sınavları alanında birçok kitabın yazarı ve editörü olan, Yargı Yayınevi genel yayın yönetmeni, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Hasan Can Oktaylar, Oktaylar Bilim Okulları olarak alanında başarılı öğretmen kadroları, alternatifli çoklu öğretim ortamları ve atölyelere sahip kampüslerinde anaokulundan liseye kadar tüm kademelerdeki eğitim modelleri ile önemli bir süreçte olduklarını ifade etti.
FARKLI ATÖLYELER VE
EKSTRA PROGRAMLAR
Oktaylar Bilim Okulları’nın eğitim felsefesine değinen Hasan Can Oktaylar, “Günümüzde çocukların gelişimini ve eğitimini etkileyen bazı değişimler gözlenmekte. Doğal yaşamdan uzaklaşma, ekrana maruz kalma, beslenme düzeninde bozulmalar gibi. Böylece çocuklar; haz peşindeler, sorumluluk almıyorlar, hissiz, uyuşuk ve bencil davranıyor. Özgüven eksikliği yaşıyorlar. Dil, konuşma, algılama ve düşünme geriliği, dikkat-odaklanma problemleri yaşıyorlar. Kural tanımayan, düzenli olmayan, uyarı yapıldığında dikkate almayan, utanmayan bireyler haline geliyorlar. Diğer insanlardan izole oluyorlar

Oktaylar Bilim Okulları’nın eğitim felsefesi; akademik başarı odaklı öğretim sistemini oluşturmak, öğrencilerin duygusal ve sosyal zekalarını geliştirmek, dikkat-odaklanma, mantık-muhakeme becerilerini güçlendirmek ve yaşam yeterliliklerini ilerletmektir. Bu amaçla konu-kazanım merkezli müfredatla birlikte okuduğunu anlama, beyin geliştirme ve düşünme becerileri atölyesi, tasarım becerileri atölyesi, spor alanları ve sanat atölyeleri gibi ekstra programlarla da çocuklarımızın bir bütün olarak gelişmesini sağlamaktayız.” dedi.

ANAOKULU VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ
KISA SÜREDE KARŞILIK BULDU

Oktaylar Anaokulu ve Gündüz Bakımevi’nin açıldığı günden bu yana yüzde 90 dolulukla hizmet verdiğini belirten Hasan Can Oktaylar, “Anaokulumuzda ‘Yaşam İçin Eğitim’ ilkesiyle çocuklarımızın doğasında bulunan özelliklerin geliştirilmesine yönelik özgün öğretim modellemeleri üzerinde çalışıyoruz. İncirliova yolu üzerinde bulunan anaokulumuzun 7 bin 500 metrekare bahçesi, 2 bin 500 metrekare de kapalı alanı bulunuyor. Anaokulumuzun da kısa sürede karşılık bularak, ilk günden bu yana yüzde 90 dolulukla hizmet vermesi bizleri mutlu ediyor” dedi.
PSİKOLOJİ VE PEDAGOJİ MERKEZİ
BULUNAN TEK EĞİTİM KURUMU
Oktaylar Bilim Okulları’nın en önemli özelliklerinden biri de Psikoloji ve Pedagoji Merkezi olan tek eğitim kurumu olması. Okul kampüsünden ayrı olarak Oktaylar Psikoloji ve Pedagoji Merkezi, çocuk ergen ve yetişkin psikososyal destek eğitim programları, ölçme-değerlendirme ve yöneltme hizmetleri, eğitim danışmanlığı, akademik destek programları ve aile danışmanlığı hizmetleri veriyor.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ