05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

Prestijli projelerin vazgeçilmez ismi; Zeybek Parke 

Prestijli projelerin vazgeçilmez ismi; Zeybek Parke 

Uzun ömürlü, dayanıklı ve estetik ürünleriyle prestijli projelerin vazgeçilmez çözüm ortağı olan Zeybek Parke, yenilikçi ve sıra dışı tasarımlarıyla Aydın ve Ege Bölgesi’nde fark yaratıyor.

1978 yılında Sabahattin Zeybek tarafından kurulan Zeybek Parke, yarım asra yaklaşan tecrübesiyle laminant parke sektöründe alışılmışın dışında çözümler sunuyor. Laminant parkelerin hayatımıza girdiği 1990’lı yıllara kadar işçiliğin ve emeğin yoğun olduğu binlerce metrekare rabıta ve masif parke işine imza atan Zeybek Parke, kurulduğu yıldan bu yana sektörün lider markalarından Şerifoğlu Ahşap Parke’nin ve 1999 yılından bu yana da Çamsan’ın ana bölge bayisi. Laminant parkede 4, ağaç ürünlerde ise 3 tane yurt dışı merkezli markanın da bayisi olan Zeybek Parke; havuz kenarlarında, dış cephede kullanılan genetiği değiştirilmiş ahşap ithal ürünlerin de bayiliklerini aldı.
2013 yılında baba mesleğini devralan Ferhat Zeybek, çocukluğundan beri tozunu yuttuğu ahşap işinde, hızla değişen dünyaya ayak uyduruyor. Eğitim hayatıyla adım attığı yurt dışında, fuarlarda, kendi sektörünü inceleme fırsatı bulan Ferhat Zeybek, o dönemde Türkiye’de dış cephede çok nadir kullanılmaya başlanan suya dayanıklı ahşap ürünleri ülkeye getirerek bayisi oldu. Rusya’dan 10 yılı aşkın süredir suya dayanıklı ağaç kereste ithal eden Ferhat Zeybek, sektördeki yenilikçi yaklaşımları ve önemli adımlarıyla ilgili bilgiler verdi.

ÖNDE GELEN MARKALARIN ÇÖZÜM ORTAĞI

İstanbul Üniversitesi Ekonometri Bölümü’nden mezun olduktan sonra Amerika’da, New York Teknik Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi üzerine yüksek lisansını tamamlayan Ferhat Zeybek, Birleşmiş Milletler, Büyük Elçilik ve New York Başkonsolosluğu’nda çalışarak önemli bir tecrübe elde etti. 2013 yılında içinde büyüdüğü ahşap işini devralan Zeybek, halen prestijli projelere imza atarak, Zeybek Parke adına yakışan işlere devam ediyor.

Dış cephede ahşabın kullanılamayacağı, hasar görüp bu konuda çok şikayet alacağı yönünde algıyı kırmak için ilk önce Zeybek Parke binasının dış cephesinde ahşap uygulama yaptığını söyleyen Ferhat Zeybek; Çeşme, Bodrum, ardından da Kuşadası’nda çok sayıda bilinir firmanın projelerinde çözüm ortağı olduklarını söyledi. İstanbul’da da birçok önemli projede bulunduklarını kaydeden Zeybek, “Robert Cafe, Ancın Rezidans, Sarıgerme Hilton Otel gibi tanınır markaların ahşap işlerini yaptık. Yaptığımız başarılı işler bizim referansımız olarak, büyümemizi, ülke genelinde adımızın duyulmasını sağladı. Kuşadası’ndaki yazlıklardan gelen taleplere yetişemediğimiz için Söke’de bir alt şube ve 7-8 yıldır Söke’de de faaliyet gösteriyoruz.” dedi.

YENİLİKÇİ PROFİL ÇİZİYOR,
İŞÇİLİK İLE FARK YARATIYOR

“Ürün satışını herkes yapar, bizi ön plana çıkaran işçiliğimiz” diyen Zeybek, 1981 yılından bu yana kendileriyle çalışan ustaların olduğunu, babasının yetiştirdiği ustaların da kendileriyle çalıştığını, işçilik konusunda iddialı olduklarını sözlerine ekledi. Ferhat Zeybek, “Çalıştığımız firmalarda örneğin bir otelde, yabancı bir müşteri bile bu ürünü kim yaptı diye soruyor ki bu bizim en büyük gururumuz. Mermi bile geçirmeyen, çelik kapılarda kullanılabilen, hatta testere ile bile kesilemeyen ağaç türleri var ve ne yazık ki bilinmediği için bizim marangozlarımız sadece çam kullanıyor. Biz bu standardın dışına çıkarak, yeniliği getiriyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Yıllık 250 bin metrekare laminat parke ve projeler hariç 20 bin metrekare ahşap parke satışına sahip olduklarını belirten Ferhat Zeybek, “Yaklaşık 5 bin metrekare de cephe ve deck uygulamalarımız var. Laminat parke lokomotifimiz. Ayrıca 25 kişiye istihdam sağlıyoruz. Tabii bu yaz aylarında artıyor.” diye konuştu.

SUYA VE SERT HAVA KOŞULLARINA
DAYANIKLI AĞAÇ ÜRÜNLER

Dış hava koşullarına dayanıklı genetiği değiştirilmiş ağaç türleri ve bu ağaç ürünlerin kullanıldığı alanlarla ilgili de bilgiler aktaran Zeybek, şöyle konuştu:

“Genetiği değiştirilmiş dediğimiz ağaçlar, ısıl işlem görmüş ağaçlar. Olumsuz hava koşullarında dayanıklı olabilmesi, zarar görmemesi için üç yüz on iki derecelik fırınlarda önce yakılıyor ardından soğutularak şoklanıyor ve ağacın içindeki bütün su, nem tamamen kurutuluyor. Böylece bu ağaçlar dış cephelerde, havuz kenarlarımızda, verandalarımızda, terasımızda, klima kapattığımız yerlerde gönül rahatlığıyla kullanılabiliyor. Bu ağaçlar özel olarak seçiliyor, her ağaç bu fırınlama işlemine girmiyor. Ayrıca tabiatta ömrünü tamamlamış ağaçlar kullanılıyor genç ağaçlar kesinlikle kesilmiyor. Bu tür ağaçlar da genellikle egzotik kökenli, Uzak Doğu, Afrika gibi ülkelerden ithal ediliyor. Bu türleri tanıtıp kullanarak sektörümüzde yenilikçi bir profil çizmeye, önemli projelere adımızı yazdırmaya devam edeceğiz.”

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ