05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

Bilal Sabuncu A.Ş.’den 40 milyon TL’lik yatırım

Bilal Sabuncu A.Ş.’den 40 milyon TL’lik yatırım

Sabun sektöründe 104 yıldır hizmet veren Bilal Sabuncu A.Ş., 40 milyon liralık yeni yatırımı ile dünya pazarındaki yerini sağlama aldı. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sabuncu, hali hazırda 5 kıtada 65 ülkeye ihracat yaptıklarını ve yeni işletme ile birlikte 13 milyon dolar olan yıllık ihracat rakamını ilk etapta 20 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bilal Sabuncu Yağ ve Sabun Ticaret Sanayi A.Ş., yeni yatırım atağı ile Aydın ASTİM OSB’de 40 milyon liralık yeni bir temizlik ürünleri ve kozmetik üretim tesisi kurdu. Bugüne kadar katı sabun üzerine üretim ve ihracat yapan şirket, pandemi ile birlikte sıvı sabun ve kozmetik sektörüne de yönelerek ürün çeşitliliğini artırdı. Mayıs ayı itibari ile yeni işletmede üretime başlayan Bilal Sabuncu A.Ş., 4 kıtadan 7 farklı ülkeden aldığı ilk siparişler için çalışan sayısını da artırdı. Tam kapasite üretime geçildiğinde istihdam rakamını 200’ye çıkarmayı hedefleyen şirketin ihracat hedefi ise yıllık 20 milyon dolar.

GÜNDE 40 TON ÜRETİM

Pandemi, savaş ve ekonomik krizlerden dolayı rekabet dengelerinin sürekli değiştiğini anlatan Bilal Sabuncu Yağ ve Sabun Ticaret Sanayi A. Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sabuncu, verdiği bilgide şöyle konuştu; “104 yıldır hizmetteyiz. Yeni ilave işletmemiz Aydın ASTİM OSB’de üretimine başladı. Ben, kardeşlerim Haluk ve Ali Sabuncu işin başındayız. Oğlum Bilal ve yeğenim Hande Sabuncu da dördüncü nesil olarak sektöre daha genç bir bakışla üretime devam ediyorlar. Yeni fabrikamız kozmetik ve temizlik ürünleri üretim tesisi olarak faaliyet gösterecek. 15 bin metrekareye çıkan kapalı alanımızda katı sabun, kozmetik ve genel sıvı temizlik ürünlerinde günlük 60 ton üretim yapmaktayız.

65 ÜLKEYE İHRACATTA

HEDEF 20 MİLYON DOLAR

Hali hazırda 5 kıtada 65 ülkeye ihracat yapmaktayız. Ana markalarımız kozmetik ve katı sabunda Rubis, Damla, Spring Blossom ile ev temizlik ürünleri grubunda Bix yer almaktadır. 2021’deki ihracat rakamımız 9 milyon dolar iken geçen bu kısa süreçte artan tonaj ve fiyatlarla birlikte 2022 yılı sonuna kadar sadece katı sabunda 13 milyon dolar ihracat öngörülmekteyiz. 2022’deki hedefimiz yeni yatırımımızla birlikte grup ciromuzu 20 milyon dolara çıkarmaktır.”

YILLIK ELEKTİK İHTİYACININ

YARISINI GÜNEŞTEN KARŞILAYACAK

Tamamen yurtdışı pazarına yönelik üretim yapan Bilal Sabuncu A.Ş., girdi maliyetlerinin artmasından dolayı yeni yatırımına güneşten elektrik enerjisi üretmek için GES projesini de ekledi. Çevreci olmasının yanı sıra ekonomik bir çözüm kaynağı olmasından dolayı yatırım yapmaktan çekinmediklerini söyleyen Mehmet Sabuncu, “Ürün kalitemizdeki standardın yüksek olmasından dolayı bayilerimiz bizimle uzun yıllarıdır çalışıyor. Sabun tüketimi her ne kadar fazla olsa da sıvı sabuna talep gittikçe artıyor. 12 bin ton olan yıllık üretim kapasitemizle kalıp sabun ihracatımızı yapıyoruz. Sıvı sabun ihracatımızda da en az 12 bin ton üretim hacmine hazır haldeyiz. Yeni bir yatırım içerisinde olduğumuz için en geç 3 sene içerisinde hedeflerimize ulaşmış olacağız. Artan girdi maliyetlerinden dolayı elektrik enerjisi ihtiyacımızı kurduğumuz GES ile karşılayacağız. Şu anda grubumuzun çatısı altındaki bütün işletmelerimizin yüzde 50 enerji ihtiyacına yanıt verebiliyoruz. Yıllık 2 milyon kWsa tüketimimizin 1 milyonu GES’ten karşılanacak.” diye konuştu.

Mehmet Sabuncu, ülke olarak ihracat ile kalkınılacağına inandıklarını ve bu doğrultuda yatırımlarını tamamen Türkiye’de yapmayı planladıklarını söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ