05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

Niz Olive Zeytinyağları 2024’te de ödüllere devam ediyor

Niz Olive Zeytinyağları 2024’te de ödüllere devam ediyor

Uluslararası zeytinyağı yarışmalarında ödüller alan Niz Olive Zeytinyağları, bu yıl katıldığı yarışmalarından da altın madalyayla döndü. Niz Olive, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının Avrupa’daki pazarını büyütmeyi hedefliyor.

Aydın’ın en hijyenik zeytinyağı tesisinde, kaliteli ve butik zeytinyağı işletmeciliğini gerçekleştirme hedefiyle Nebi Yorgun tarafından Germencik Ortaklar’da kurulan Niz Olive, elle toplanan ve en geç 4 saat içinde sıkılan soğuk sıkım zeytinyağları ile şehre değer katıyor. 2021 yılında Aydın’ın en modern tesislerinden biri olarak kurulan Niz Olive, kısa sürede katma değeri yüksek, kaliteli ürünleriyle adından söz ettirdi. Niz Olive Zeytinyağları, özellikle Avrupa’daki pazarını büyütmeyi hedefliyor.
Babaları Nebi Yorgun’un kaliteli zeytinyağı üretimi hayalini gerçekleştiren Niz Olive Genel Müdürü Bahattin Yorgun ve İşletme Müdürü Berna Küçükkaya kardeşler, üç yılda yurtiçi ve yurtdışında katıldıkları 10 yarışmada aldıkları ödüllerle bunu taçlandırdı. Ödüllerine bu yıl da yenisini ekleyen Niz Olive Zeytinyağları, son olarak uluslararası jürinin katılımıyla gerçekleştirilen ANATOLIAN IOOC 2024 ve LONDON IOCC 2024 yarışmalarında altın madalya ödülü aldı.
ELLE TOPLANAN ZEYTİNLER
4 SAAT İÇİNDE SIKILIYOR
Soğuk sıkım zeytinyağı, zeytinyağlı incir kürü ve zeytinyağlı sabun gibi birinci sınıf kalitede üretilen ürünlerle pazarda yer aldıklarını söyleyen Niz Olive İşletme Müdürü Berna Küçükkaya, “İşletmemiz 900 metresi kapalı alan olmak üzere toplam 7 dönüm alan üzerine kurulu. Dalından elle toplanan zeytinler dalından alındığı gibi, en geç dört saat içerisinde sıkım alanına getiriliyor. Arıtılmış su ile yıkanıyor, ayıklanıyor ve sıkıma hazır hale getiriliyor ve birinci kalitede erken hasat soğuk sıkım zeytinyağlarımızı üretiyoruz. Pazarlama sürecine kadar özel krom tanklarda muhafaza ediliyor. Farkımız butik bir işletme olmamız. Son teknoloji tanklarımız mevcut. Bunun yanı sıra Ar-Ge birimimiz ile sürekli olarak kalite artırma üzerine çalışma yürütüyoruz” dedi.

TESİS ÇOK SAYIDA ZİYARETÇİ ALIYOR

İşletmenin kapasitesinin günlük 20 ton olmasına rağmen, 5 ton üzerinden üretim yaptıklarını anlatan Berna Küçükkaya, amaçlarının kaliteden ödün vermeden üretim yapmak olduğunu söyledi. Kadın istihdamına önem verdiklerini ve kapasite arttıkça çalışan sayısını mevsimlik dönemlerde 3’e katladıklarını söyleyen Niz Olive Genel Müdürü Bahattin Yorgun, tesislerinin yıl boyunca çok sayıda ziyaretçi aldığını vurguladı.

İNTERNET SİTESİNDEN
SATIN ALINABİLİYOR

Niz Olive Zeytinyağları perakende olarak www.nizolive.com internet sitesi üzerinden de satın alınabiliyor. Online satışlarla Türkiye’nin birçok iline kaliteli zeytinyağını ulaştıran Niz Olive, zeytin, incir ve zeytinyağlı sabunlarına da online sitesinde yer veriyor.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ