05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

TESTAŞ, Daikin Bölge Distribütörü oldu

TESTAŞ, Daikin Bölge Distribütörü oldu

Isıtma, soğutma ve yenilenebilir enerji alanında çok sayıda önemli projeye imza atan Daikin Aydın Bölge Bayii TESTAŞ Isıtma ve Soğutma Sistemleri, artık Daikin Aydın Bölge Distribitörü olarak hizmet vermeye başladı. TESTAŞ’ın yeni hedefi bölgedeki pazarı genişletmek.

 

1996 yılından bu yana Aydın’da ısıtma ve soğutma sektörünün öncüsü olan, güneş enerjisi sistemleri (GES) ile elektrik üretiminde kurumsal çözümler sunan TESTAŞ Isıtma ve Soğutma Sistemleri, yeniliklere ve iş hacmini büyütmeye devam ediyor.
2023 yılında Efeler İlçesi’nde kendine ait dört katlı ısıtma, soğutma ve yenilenebilir enerji konsept mağazasını Aydın’a kazandıran TESTAŞ, müşterilerine tüm sistemleri deneyimleme imkanı sundu ve tüm hizmetlerini tek çatı altına topladı. Bugüne kadar alanında çok sayıda önemli projeye imza atan, uzun yıllardır Daikin Aydın Bölge Bayii olarak hizmet veren firma, 2024 yılı itibariyle Daikin Aydın Bölge Distribütörü oldu. TESTAŞ Isıtma ve Soğutma Sistemleri şirket sahibi Tuncay Tosun, bölge distribütörü olmalarının ardından yeni pazar arayışı ve mevcut pazarın genişlemesi adına çalışmalar yapmaya başladıklarını açıkladı.

AYDIN’IN CEPHESİNDEN VE ÇATISINDAN
ELEKTRİK ÜRETEN TEK BİNASI
Efeler İlçesi’nde Aydın – Muğla Karayolu’nda kendine ait 4 katlı konsept mağazasını 2023 yılında hizmete açan TESTAŞ Isıtma ve Soğutma Sistemleri, tüm hizmetlerini tek çatı altına topladı. Isıtma ve soğutma sistemleri ile yenilenebilir enerji sistemlerinin bir arada olduğu Aydın’ın ilk konsept mağazası olan bina aynı zamanda güneş enerjisi ile cephesindeki solar panellerden ve çatısından elektrik üreten Aydın’ın ilk ve tek binası oldu. Güneşten saatte yaklaşık 10 kw elektrik üretebilen entegre cephe ve çatı GES uygulanan yeni mağaza binası, elektrik tüketiminin tamamını güneşten karşılıyor.
Daha iyi hizmet verebilmek için Aydın’a böyle bir mağaza kazandırdıklarını belirten Şirket Sahibi Tuncay Tosun, “Sektörümüzdeki Aydın’ın ilk konsept mağazasını ve cephesinden elektrik üreten ilk binayı şehrimize kazandırdığımız için mutluyuz. Binamızın 32 metrekarelik cephesinde Cam Cama Mono Perc Bifacial Çerçevesiz Solar Panel kullandık. Entegre olarak çatımızda da güneş panellerimiz bulunuyor. Bu sistemi kullanmak isteyen müşterilerimiz de sistemi görerek inceleyebiliyor” diye konuştu.

YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELERİ
TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Son yıllarda yeni yapılar ısıtma soğutma sistemlerinde, yerden ısıtma ve ısı pompası kullanımı, VRV merkezi sistem klima kullanımı, enerji üretiminde GES kullanımı, yağmur suyu depolamada hidrofor kullanımı, yeterli ısı izolasyonları yapılmasıyla A sınıfı binalar olarak yapılmakta ve TESTAŞ bu projelerin tamamında hizmet veriyor. Yenilenebilir enerji projelerinin de tamamında yer alan TESTAŞ, kurumsal ve bireysel müşterilerin çözüm ortağı oluyor. Son yıllarda enerjisinden elektrik üretim sistemlerine talebin daha fazla olduğunu söyleyen Tuncay Tosun, “Biz de TESTAŞ olarak güneş enerjisi sistemleri alanında hedeflerimizi büyüttük. Konutların ve işletmelerin yüksek enerji tüketim maliyetlerini minimum seviyeye indirmek için çalışmalarımız devam ediyor. 2022 yılından itibaren kendi ekibimizle çok sayıda işletme ve konutun GES projesini tamamladık. TESTAŞ olarak bundan sonra da özellikle yenilenebilir enerji yatırımlarında da yeniliklere devam edeceğiz” dedi.

25 YIL ÜRETİM GARANTİSİ

Çatılarında kendi elektriklerini üretmek isteyen işyeri ve müstakil konut sahiplerine minimum maliyet, maksimum verim prensibi ile çözümler sunduklarını anlatan Tuncay Tosun, “Müstakil konut, işletme sahipleri tek seferlik bir yatırım ile hem tasarruf ediyor, hem de karlı çıkabiliyorlar. Artan elektrik fiyatlarından etkilenmiyorlar. Çatı güneş enerjisi sistemlerinde panellerin yaklaşık 25 yıl üretim garantisi var. Genellikle yapılan yatırımın ekonomik olarak geri dönüşü 3-4 yılda sağlanıyor. Tabi tüm bunlar için TESTAŞ olarak uzman ekibimizle yerinde ve teknik olarak gerekli çalışmaları yaparak, en uygun çözümleri sunuyor ve projeleri gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

ASTİS’TEKİ İŞYERİ
PROJESİ TAMAMLANDI

TESTAŞ Isıtma ve Soğutma, Doğalgaz, İnşaat Limited Şirketi, TESTAŞ İnşaat adıyla 2014 yılından bu yana sektöründe de faaliyetine gösteriyor. Bugüne kadar Aydın’da yaklaşık 100 dairelik konut ve ticari dükkan inşaatını tamamlayan TESTAŞ İnşaat, ASTİS Sanayi Sitesi’nin tam merkezindeki 36 adetlik işyeri projesi inşaatı da tamamladı ve satışa sunuldu. TESTAŞ İnşaat, 40 dairelik konut projesine de önümüzdeki aylarda başlamayı planlıyor.

TESTAŞ HİZMETLERİ
TESTAŞ Enerji Isıtma ve Soğutma Sistemleri firmasının başlıca hizmetleri şöyle:

Isıtma ve soğutma sistemleri, yenilenebilir enerji, güneş enerji santralleri (GES), VRV merkezi sistem klima, ısı pompası, yerden ısıtma, endüstriyel soğutma sistemleri, hidrofor, hijyenik klima santrali, havalandırma sistemleri, yangın pompası, doğalgaz dönüşüm ve projelendirme.

DERGİ SAYFALARI İÇİN TIKLAYIN..!

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ