05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

25 yıllık uluslararası deneyim DK İnşaat’ta birleşti

25 yıllık uluslararası deneyim DK İnşaat’ta birleşti

25 yıllık meslek hayatında İstanbul ve yurt dışında dev projelerde bulunarak başarılı bir kariyere sahip olan Harita Mühendisi Özgür Kırkağaçlıoğlu, memleketi Aydın’da DK İnşaat ile iş yaşamını sürdürüyor.

İş hayatında bulunduğu 43 ülkeden; Afganistan, Gürcistan, Libya ve Romanya’da bilfiil taahhütlü işler yapan Harita Mühendisi Özgür Kırkağaçlıoğlu, devlet müteahhitliğinin ve havaalanı müteahhitliğinin yanı sıra üst düzey yöneticilik görevlerinde de bulunduğu birçok ulusal ve uluslararası projede aktif bir rol oynadı. 2021 yılında döndüğü memleketi Aydın’a inşaat sektöründe hizmet vermeye başlayan Özgür Kırkağaçlıoğlu, DK İnşaat ile Burdur ve Acıpayam’da toplamda 18 mw biyogaz santrallerinin, tüm inşaat ve mekanik işlerini tamamladı.
BOYDERE ZEYTİN VİLLALARI
TAMAMLANMAK ÜZERE
Erzincan ve Malatya Havaalanlarının pist ve altyapı işlerinin müteahhitliği, Afganistan’da Kabil Havaalanı ve Amerikan üslerinin altyapısı, Gürcistan’da yol ve altyapı işleri, Libya’da 100 km yol inşaatı gibi önemli projelere imza atan Kırkağaçlıoğlu, Aydın’a dönüş yaparak ortağı iş insanı Hasan Dinçer ile kendi inşaat şirketleri DK’yı kurarak taahhüt işlerine girişti. Bu dönemde Burdur ve Acıpayam’da biyogaz santrallerinin inşaatlarını tamamlayan DK İnşaat, Efeler İlçesi’ne 16 kilometre uzakta olan Boydere Mahallesi’nde ‘Boydere Zeytin Villaları Projesi’ne devam ediyor. 6 villadan oluşan projenin yüzde 80’inin tamamlandığını ifade eden DK İnşaat Sahibi Özgür Kırkağaçlıoğlu, inşaat sektöründe daha fazla projeye imza atarak bölgeye katkı sağlamayı hedefliyor.

43 ÜLKEDE TEMASLARDA BULUNDU
DEV PROJELERE İMZA ATTI

17 yıl boyunca yurt dışında önemli projelere imza atan iş insanı Kırkağaçlıoğlu, yurt dışı deneyimiyle ilgili şunları paylaştı:

“Afganistan’da benim de ortağı olduğum firma ile Kabil Havaalanı’nı yaptık. Orada bütün Amerikan üslerinin pistlerini ve yol işlerini tamamladık. Gürcistan’da Tiflis’in bütün yollarını, caddelerini yaptık, altyapısıyla beraber. Orada bir özel ortaklığımız vardı. Romanya’da işler yaptık. Daha sonra Erzincan ve Malatya Havaalanı’nın pist ve altyapısının müteahhitliğini yaptık. Üst düzey yöneticilik ve genel müdürlük de yaptım. Son olarak Özgün – Nurol JV Cezayir Otoyol projesinin başında bulundum. 2021 yılında da memleketimiz Aydın’a dönerek DK İnşaat’ı kurduk. Aydın ve çevresinde yeni yatırımlara odaklanıyor, memleketimize hizmet etmeye devam ediyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ