05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

Mega Süt ülke sınırlarını aştı, hedef dünya pazarı

Mega Süt ülke sınırlarını aştı, hedef dünya pazarı

Temelleri 47 yıl önce atılan Gezici Süt Ürünleri Mega Süt A.Ş., yıllar içinde gelişip büyüyerek 60 bayisiyle Aydın’dan tüm Türkiye’ye peynir üreten bir işletme haline geldi.

Üçüncü kuşak aile bireyi Mehmet Gezici’nin, Amerika’daki yüksek lisans eğitiminin ardından Aydın’a dönerek, 2015 yılında işlere dahil olmasıyla sektörde yeniliklere imza atan Gezici Süt Ürünleri Mega Süt A.Ş., ihracat yolunda ilerliyor. Ülke genelinde 60 bayisi bulunan Mega Süt, Gürcistan’a ürün tedarik ederek sınırlarını ülke dışına taşıdı. Hem Türkiye’nin dört bir yanına peynir çeşitlerini ulaştırmayı, hem de ihracat faaliyetlerini genişleterek dış pazarda adını duyurmayı hedefleyen Gezici Mandıra sahiplerinden Mehmet Gezici, Mega Süt’ü modernize etmek ve genişletmek amacıyla büyük bir vizyonla çalışıyor.

GÜNLÜK 125 TON SÜT İŞLENİYOR
Umurlu Aydın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisindeki üretim kapasitesini daha da büyütmek ve pazar payını artırmak için çeşitli adımlar atan Süt Ürünleri Mega Süt, sütün en taze halini sunma konusundaki iddiasını sürdürüyor. Mehmet Gezici, süt ürünlerinin hijyen ve kalite standartlarına uygunluğunu sağlamak için modern teknolojiyi kullanırken, sütün sağıldığı gün işlenmesi ve uzun nakliyat sürelerinden kaçınması, ürünlerinin lezzetini ve tazeliklerini korumalarına da yardımcı oluyor.

Günlük 125 ton süt işleyen Mega Süt’ün ürün yelpazesinin de oldukça geniş olduğunu belirten Mehmet Gezici; beyaz peynir, kaşar, tulum, çeçil, örgü peynir ve tereyağı gibi geleneksel ürünlerin yanı sıra, sağlıklı alternatifler de sunuyor. Bu çeşitlilik, müşterileri farklı damak zevklerine uygun ürünlerle buluşturma fırsatı veriyor.
“AMACIMIZ DAHA FAZLA ÜLKEYE HİZMET VERMEK”

Her bölgeye uygun soğutma tanklarıyla sütleri direkt olarak Aydın genelindeki ve İzmir Ödemiş bölgesindeki üreticilerden taze bir şekilde topladıklarını belirten Mehmet Gezici, Mega Süt ile ilgili şöyle konuştu:

“En büyük avantajımız, müstahsil ile doğrudan ilişki kurmamızdır. Bizim aracılarımız yok, bu yüzden sütümüzü direkt olarak sağım yapan kişilerden alıyoruz. Mega Süt olarak her zaman lezzetli ürünlerim sofralara sunuyoruz. 120 kişiye istihdam sağlıyoruz. Personelimizin 3’te 1’i kadın çalışanlardan oluşuyor, kadın istihdamına önem veriyoruz. Ülke genelindeki 60 bayimiz ile amacımız, hem iç pazardaki payımızı büyütmek, hem de ihracata yönelerek daha fazla ülkeye ulaşmak. Önümüzdeki günlerde günlük süt işleme kapasitemizi de 200 tona ulaştırmak istiyoruz. Yarım asra yaklaşan tecrübemiz ve müşterilerimizden aldığımız güvenle, kalite ve hijyenden ödün vermeden, daha iyi hizmet verebilmek için her geçen gün kendimizi yenileyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

YEM BAYİLİĞİ DE VAR
Yaklaşık 20 yıldır çiftçilere takas usulü yem, un ve gübre satışı yapan Mega Süt A.Ş., aynı zamanda Abalıoğlu Yem ve Matlı Grubu’nun bayilerinden birisi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ