05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

Aydın Yüksek Teknoloji Koleji öğrencilere fırsatlar sunuyor

Aydın Yüksek Teknoloji Koleji öğrencilere fırsatlar sunuyor

Aydın’ın her yıl sınırlı sayıda kontenjanla sadece 150 öğrenci kabul eden, Devlet destekli okulu Yüksek Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fen Lisesi düzeyinde sayısal ağırlıklı müfredatı ve öğrencilere sunduğu avantajlarla ön plana çıkıyor.


Yenilenebilir Enerji ve Endüstriyel Otomasyon olmak üzere iki ana bölümde eğitim veren Aydın’ın Devlet destekli tek okulu Aydın Yüksek Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, her yıl sınırlı sayıda kontenjanla öğrenci kabul ediyor. Mezun olan öğrencilerine ek puan, mesleki belgeler ve üniversitelerde öncelik gibi önemli avantajlar sunan Yüksek Teknoloji Koleji, 2023-2024 yılı eğitim öğretim yılı için erken kayıt döneminde büyük ilgi gördü.

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ HER GEÇEN YIL ARTIYOR
Aydın Yüksek Teknoloji Koleji’nin 2020-2021 eğitim öğretim döneminde açıldığını ve her geçen yıl ilginin daha da arttığını ifade eden Okul Kurucusu Surat Erez, şunları söyledi:
“Aydın’da eğitim sektöründe alternatif olmayan bir okuluz. Devlet destekli bir okuluz, öğrencilerimizin eğitimi tamamen ücretsiz. Yenilenebilir Enerji ve Endüstriyel Otomasyon olmak üzere iki ana bölümüzü var. Sayısal ağırlıklı derslere büyük önem veriyoruz. Biz öğrencilerin akademik başarı elde edip üniversitelere yerleşmesini istiyoruz. Bakanlığımızın da bizden istediği çekirdekten mühendis yetiştirmemiz. Son sınıfta öğrencilere mesleki dersleri vermiyoruz, sınava yönelik bir müfredat uyguluyoruz. Özellikle otomasyon bölümünün geniş bir alanı var. Yenilenebilir Enerji bölümü de önümüzdeki yılların popüler meslekleri arasında yer alacak. Yüksek Teknoloji Koleji olarak, öğrencilerimizi Europass Belgesi, işyeri açma, ustalık, tekniker ve teknisyen belgeleriyle kendi işlerini kurabilecek seviyede mezun olma, üniversite için ek puan gibi önemli fırsatlar sunuyoruz. Üniversiteye gidecek öğrencilerimiz alanlarında tercih edecekleri bölüme gitmek istediklerinde üniversitelerin tercih noktasında önceliğinde bulunuyor.”

İŞ HAYATINA HAZIR BİR ŞEKİLDE MEZUN OLUYORLAR

Okuldan mezun olunmasıyla öğrencilerin iş hayatına başlarken birçok fırsata sahip olduğunu söyleyen Erez, “Kendi işini kurmak isteyenler olursa devlet tarafından hibe programlar ve faizsiz kredi imkanları sunuluyor. Firmaların önceliğinde olan öğrencilerimiz okuldan mezun olduklarında iş hayatına hazır bir şekilde mezun oluyor. Teknik altyapısını tam anlamıyla alan öğrencilerimiz hayatlarına değer katarak mezun oluyorlar. Okulumuza iş dünyasından talepler var. Mezun olan tüm öğrencilerimiz yapacağımız protokollerle iş hayatında önceliğe sahip olacak” dedi.

BU YIL YENİ DÖNEM
KAYITLARI ERKEN BAŞLADI

Eğitimde başarı oranını düşürmek istemediklerini anlatan Suat Erez, “Her yıl 150 öğrenci kaydı alabiliyoruz. Tüm ilçelerden öğrencilerimiz var. Fen Lisesi düzeyinde sayısal ağırlıklı bir müfredatla eğitim veriyoruz. Bu eğitim öğretim yılına güçlenen öğretmen kadromuzla, öğrenci kontenjanında da tam dolulukla başlamıştık. Geçen yıl okulların kapanmasının ardından kayıt döneminde yoğun ilgi görmüştük. Bu kez ikinci dönemin başlamasıyla erken kayıt döneminde 2023-2024 eğitim öğretim yılı için hem iç kayıt, hem yeni kayıt olmak üzere ciddi oranda kayıt aldık. Bizleri tercih eden öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ