05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

İşletmelerin ve iş kurmak isteyenlerin en büyük destekçisi; Manta Danışmanlık

İşletmelerin ve iş kurmak isteyenlerin en büyük destekçisi; Manta Danışmanlık

İşini büyütmek isteyen ve kendi işini kurmak isteyen girişimlere KOSGEB ve ihracat destekleri başta olmak üzere devlet hibe ve teşvikleriyle ilgili danışmanlık hizmeti veren Manta Danışmanlık, Aydın’dan yüzlerce işletmeye önemli destekler sağlıyor.  


Aydın’da kurulan Manta Danışmanlık, Türkiye’nin birçok ilinde kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ve işini büyütmek isteyen firmalara danışmanlık hizmeti veriyor. Sistem Mühendisi ve Yönetim Danışmanı Adem Toy tarafından kurulan Manta Danışmanlık, KOBİ danışmanı, İPARD uzmanı, işletme uzmanı, ekonomist, satış pazarlama uzmanı ve mühendislerden oluşan uzman ekibiyle KOSGEB destekleri, ihracat destekleri başta olmak üzere devlet hibe ve teşvikleri, TKDK projeleri konusunda firmaların ihtiyaçlarını karşılıyor.

2022’DE 300’ÜN ÜZERİNDE FİRMA
VE GİRİŞİMCİYE HİZMET VERDİ

“Şapkadan tavşan çıkarmıyoruz, sadece firmaların potansiyelini doğru yönetim araçları ile buluşturuyoruz” diyen Manta Danışmanlık Kurucusu Sistem Mühendisi ve Yönetim Danışmanı Adem Toy, çalışmalarını şöyle anlattı:
“Aydın’ımızın potansiyeline çok inanıyoruz. Çok vizyoner yöneticilerimiz, çok kaliteli firmalarımız var. Firmalarımız bizimle daha çok devlet hibe ve destekleri ile teşvikler konusunda yardım almak için irtibata geçiyor. Ancak yolculuğa başlayınca asıl sihirle tanışıyorlar. Devlet hibe ve destekleri firmalarının rekabet gücüne etkisi açısından elbette çok önemli, ama asıl güç firmanın doğru insan kaynağı ile buluşup doğru yöntemlerle yönetimin tüm enstrümanlarını doğru bir şekilde kullanmasıdır. Örneğin bir yıl önce kurulmuş olan bir firmamız, bir yılda neredeyse hiç ürün satamamış ve ekonomik olarak tıkanmış durumdaydı. Bizimle anlaşma sağlayıp firmanın yönetim organlarını tekrardan ele alıp farklı bir vizyonla yeni bir kurgu oluşturunca aynı firma ilk üç ayda bir yıllık hedefini gerçekleştirdiği gibi birinci yılın sonunda 40 binden fazla müşteriyle buluşup 8 ülkeye ihracat yapmaya başladı.

“İHRACAT YAPMAK İSTEYENLER İÇİN
ÇOK GÜZEL DESTEKLER VAR”

Ülkemiz 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmek için büyük çaba harcıyor. Bu konuda ihracat yapmak isteyen firmalara ve ihracatçı firmalara yönelik yeni nesil ihracat destekleri adı altında birçok ihracat desteği bulunuyor. Şuana kadar 100’e yakın firmaya bu desteklerden yararlanabilmeleri adına danışmanlık desteği verdik. Tıra yüklenen her konteyner en az firma sahipleri kadar bizi de mutlu ediyor. 2022 yılında 300’ün üzerinde girişimci ve ihracatçı firmaya hizmet verdik.”

“İŞ YOĞUNLUĞUNDAN KAÇIRILAN
FIRSATLARI İŞLETMECİLERE SUNUYORUZ”

Yönetim ve organizasyon konusunda yüksek lisans yapan, yıllarca üst düzey yöneticiliklerde bulunarak önemli görevler üstlenen ve sistem mühendisi olan Manta Danışmanlık Kurucusu Adem Toy, danışmanlık mesleğinin önemine değinirken, “Bilginin en değerli hazine olduğu çağımızda gerileyen kimselerin rekabet etme şansı yok. Herkes okumayı araştırmayı sevmeyebilir o zaman etrafına sürekli okuyan araştıran taze bilgiyle kendisini buluşturacak arkadaşlar çalışanlar veya danışmanlar edinmelidir. Sürekli birlikte olduğunuz 5 kişinin ortalamasısınızdır. Odadaki en zeki insan sizseniz, yanlış odadasınız demektir. O yüzden danışmanlık mesleğini önemsiyorum, insanları kendi sektörlerinin dışında da farklı kanallardan güncel bilgiyle buluşturuyoruz. İşin yoğunluğundan rekabetin stresinden onların göremedikleri fırsatları onlara gösteriyoruz ve güzel sonuçlarla karşılaşınca birlikte çok mutlu oluyoruz” diye konuştu.

İŞ KURMAK İSTEYENLERİ UYARDI
Kendi işini kurmak isteyen girişimcileri ‘Girişimcilik Eğitim Belgesi’ almadan şirket açılışı yapmamaları konusunda uyaran Adem Toy, “Devletimiz iş kurmak isteyen girişimciler için güzel destekler veriyor. Bu desteklerin alınabilmesi için birinci koşul girişimcilik eğitim belgesi. Bu belge e-devlet üzerinden kolaylıkla alınabilen bir belge. E-devletteki eğitimleri tamamlayan herkes bu belgeyi kolaylıkla alabilir. Bu konuyla ilgili firmamızı arayan tüm girişimcilere ücretsiz bilgi desteği veriyoruz. Çünkü insanların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak bizim en büyük motivasyonumuz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ