05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

Türkiye’nin ilk, Aydın’ın en kapsamlı  Çalışan Sağlığı Merkezi; İhtiyaç İSGM

Türkiye’nin ilk, Aydın’ın en kapsamlı  Çalışan Sağlığı Merkezi; İhtiyaç İSGM

İşe Giriş Sağlık Tetkiklerinin yapılabildiği Türkiye’nin ve Aydın’ın ilk Çalışan Sağlığı Merkezi (ÇASMER) unvanına sahip olan İhtiyaç İSGM, laboratuvarı ve mobil İSG aracı ile şehrin en kapsamlı iş sağlığı ve güvenliği merkezi unvanına sahip.


Sektöründe ilklere imza atan İhtiyaç İş Sağlığı Güvenliği Merkezi (İSGM), Aydın’da çalışanların sağlık tetkiklerinin yapılabileceği ve işe giriş sağlık raporu alabileceği ilk ve en kapsamlı Çalışan Sağlığı Merkezi (ÇASMER) olarak hizmet veriyor.
Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik kapsamında yetki belgesi olmayan OSGB’ler çalışanlara sağlık tetkiki yapamıyor ve işe giriş sağlık raporu veremiyor. Bu kapsamda gerekli şartları yerine getiren İhtiyaç İş Sağlığı Güvenliği Merkezi, 2022 yılı Ocak ayında Sabit Tıbbi Tetkik Mekanı İzin Belgesi’ni alan Türkiye’deki ilk Çalışan Sağlığı Merkezi oldu.

“EN KAPSAMLI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MERKEZİYİZ”

İhtiyaç İş Sağlığı Güvenliği Merkezi yöneticisi Erol Kanat, çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üç yıl önce taslak olarak hazırlanan Çalışan Sağlığı Merkezi yönetmeliği kapsamında taslağa uygun olarak sağlık tetkiklerini yapacağımız tıbbi cihazları, sağlık personellerini ve merkezimizin fiziki şartlarını bütün yasal izin ve prosedürlere uygun olarak hazırlamıştık. Aydın’da tek merkezde işe giriş sağlık raporu hizmeti vermeye başlamıştık. 31721 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik kapsamında gerekli şartları sağladığımız için 31 Ocak 2022 tarihinde Sabit Tıbbi Tetkik Mekanı İzin Belgesi’ni alan Türkiye’de ilk firma olduk. Şuanda da sektörümüzde tüm tetkiklerin yapılabildiği laboratuvarımız ve mobil İSG aracımızla Aydın’ın en kapsamlı iş sağlığı ve güvenliği firması olarak hizmetlerimize devam ediyoruz” dedi.

SAĞLIK TETKİKLERİ E-NABIZ’DA

İhtiyaç Çalışan Sağlığı Merkezi’nde yapılan çalışanların sağlık tetkikleri e-Nabız sistemine de işleniyor. Merkez’de akciğer grafisi (röntgen), işitme testi, solunum fonksiyon testi, kan tahlili, göz muayenesi, EKG, biyokimya, mikrobiyoloji ve portör gibi tüm sağlık tetkikleri yapılabiliyor.

İHTİYAÇ İSGM HİZMETLERİ

İhtiyaç İş Sağlığı Güvenliği Merkezi, Aydın’ın yanı sıra İzmir, Manisa, Denizli ve Muğla illerinde Anonim Şirketi çatısı altında binden fazla firmaya Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB), İlkyardım Eğitim Merkezi, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu (TMGDK), Elektrik Topraklama Ölçümü ve Tesisat Kontrolü, Kaldırma Araçları ve Basınçlı Kap Kontrolü, Mobil Sağlık Aracı, Yangın Eğitimi, Yüksekte Çalışma Eğitimi ve İşe Giriş Sağlık Raporu hizmetleri veriyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ