05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

Bilal Sabuncu A.Ş. yeni yatırımlarıyla dünyadaki pazar payını artırdı

Bilal Sabuncu A.Ş. yeni yatırımlarıyla dünyadaki pazar payını artırdı

Yeni üretim yatırımlarıyla dünyadaki pazar payını artıran Bilal Sabuncu A.Ş., yeni markaları ve ürün çeşitliliğiyle 5 kıtada 80 ülkede yer bulurken, 2023 yılında 18 milyon dolar ihracat hedefliyor.

Aydın’a değer katan işletmelerden biri olan Bilal Sabuncu A.Ş., sahip olduğu ürün çeşitliliği ile dünya pazarında kısa sürede hızlı bir yayılma gösterdi. 2022 yılında yapılan makine yatırımlarının üretime yansımasıyla kapasitede yüzde 95’lik bir artış sağladıklarını kaydeden Bilal Sabuncu Yağ ve Sabun Ticaret Sanayi A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sabuncu, “5 kıtada 80 ülkeye ihracat yapıyoruz.  Buna bağlı olarak da satış yaptığımız ülkelerde mevcut kapasite üzerine yeni müşterilerimiz de eklendi. Hedefimiz doğrultusunda 2023 yılının ilk üç aylık dilimine baktığımızda ve bunu yıl bazında düşündüğümüzde geçen seneki ihracatımızda yüzde 30’luk bir artış söz konusu” dedi.

GÜNLÜK 40 TONLUK ÜRETİM

Marry Moore markası ile sıvı, katı temizlik ve kozmetik sektöründe yeni bir pazar yakaladıklarını söyleyen Mehmet Sabuncu, “Yeni markamız üst segment bir marka. Marry Moore markamız ile pazar payımızı yükselttik. Kardeşim Ali Sabuncu ile işin başındayız. Oğlum Bilal ve yeğenim Hande Sabuncu da dördüncü nesil olarak sektöre daha genç bir bakışla üretime devam ediyorlar. Yeni fabrikamız kozmetik ve temizlik ürünleri üretim tesisi olarak faaliyet gösteriyor. 15 bin metrekareye çıkan kapalı alanımızda katı sabun, kozmetik ve genel sıvı temizlik ürünlerinde günlük 40 ton üretim yapmaktayız” dedi.

 “GES İLE ENERJİMİZİN YÜZDE 45’İNİ KENDİMİZ KARŞILIYORUZ”

Yeni fabrikalarının çatısına kurdukları güneş panelleri ile 2022 yılının Aralık ayından itibaren elektrik üretmeye başladıklarını ifade eden Sabuncu, “Bu sayede grubumuzun çatısı altındaki bütün işletmelerimizin yıllık elektrik tüketiminin yüzde 45’ini güneşten karşılamaktayız. Bu yılın sonuna doğru ilk fabrikamızın çatısında da yeni GES projemizi tamamlamayı planlıyoruz. Artan girdi maliyetlerinden dolayı yıllık 2 milyon kWsa olan elektrik tüketimimizin önemli bir bölümünü GES yatırımlarımızdan karşılamış olacağız” diye konuştu.

“DÜNYADAKİ EKONOMİK DURAKLAMAYA RAĞMEN TONAJIMIZ ARTTI”

Fabrika üretim alt yapısında yüzde yüzün üzerinde bir artışa ulaşıldığını belirten Mehmet Sabuncu,  Dövizdeki baskıdan dolayı cirosal olarak hedefimizin bir miktar altında kalacağız, ancak tonaj olarak dünyadaki duraklamaya rağmen üretim hedefimize ulaşmış olduk ve kapasite artışlarımızı sağlayarak üretmeye devam edeceğiz. Yine istihdam anlamında hedefimiz olan sayıyı geçerek birçok kişiye iş kapısı açtık. Üretim artırımının önünde engel olan döviz baskısı ortadan kalktığında çok daha güzel sonuçlar alacağımızdan eminim” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ