05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

Sentez Cam yeni tesisinde faaliyetine başladı

Sentez Cam yeni tesisinde faaliyetine başladı

3. Nesil Konveksiyonel Temper Hattı ve Isıcam Hattı ile Aydın ve Ege Bölgesi’ne hizmet veren Sentez Cam, son bir yılda toplam 2.2 milyon dolarlık makine ve işletme yatırımı yaparak üretim standardını ve kalitesini yükseltti.

Aydın’da 22 yıldır cam sektöründe faaliyet gösteren Sentez Cam, 2021 yılında 1 milyon dolarlık makine yatırımının ardından bu yılın Nisan ayında da 1.2 milyon dolarlık işletme yatırımı yaptı. Toplam 2.2 milyon dolarlık yatırımıyla ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 bin metrekarelik yeni tesisinde faaliyetine başlayan Şişecam Düzcam Üretici Bayisi Sentez Cam, 3. Nesil Konveksiyonel Temper Hattı ve Isıcam Hattı ile kaplamalı camları da temperleyerek, Aydın’ın yanı sıra Ege Bölgesi’ndeki çok sayıda firmaya cam tedariği sağlıyor.

EGE BÖLGESİ’NDEKİ MÜŞTERİ PORTFOYÜ ARTIYOR
70 yıllık dede ve baba mesleğini devam ettirirken, 2015 yılından itibaren Şişecam Düzcam Üretici Bayiliği ile birlikte büyümelerinin hız kazandığını ifade eden Sentez Cam sahibi Emin İlker Arslan, yeni yatırımları hakkında şunları söyledi:

“2000 yılında 200 metrekare kapalı alanda başladığım iş hayatına, bugün 4 bin metrekare kapalı alana ulaşarak, 3. Nesil Konveksiyonel Temper Hattımız ve Isıcam Hattımız ile üretim kapasitemizi ve kalitemizi artırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Nitelikli ve temperli cama olan talebin artmasıyla böyle bir yatırım yapmaya karar verdik. Bu yatırımla gerek kaplamalı camları, gerekse düz camları 2440 mm x 4200 mm ölçülü temper hattımızla temperleme imkanına ulaştık. Şuanda 250’ye yakın firmaya cam tedariği sağlıyoruz. Yeni yatırımımızla birlikte Ege Bölgesi’ndeki müşteri portföyümüzü artırıyoruz. Bünyemize giren yatay zımpara ile temperli ısı camlardaki kalitemizi ve hızımızı arttırarak, termin süremizi de kısaltmayı hedefledik.

Yeni aldığımız CNC kesim makinesi ile temperde önemi büyük olan ölçülerdeki hassasiyetimizi artırdık.”

YILLIK 240 BİN METREKARE TEMPER
120 BİN METREKARE ISICAM

Yeni tesisinde, yeni makine hatlarını faaliyete geçirerek hem cirolarını, hem de hem üretim kapasitelerini artırmayı amaçladıklarını açıklayan Emin İlker Arslan, “Yeni makine parkurumuzla yıllık temper kapasitesimiz 240 bin metrekareye, ısıcam kapasitesimiz de 120 bin metrekareye çıktı. Aynı zamanda yıllık ciromuzu da 3 milyon dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

ÜRETİMDE YÜZDE 50 İHRACAT HEDEFİ

Yeni makine yatırımları ile ihracatın yolunu da açan Sentez Cam, önümüzdeki yıllarda üretiminin yüzde 50’sini ihracata ayırmayı hedefliyor. Firma, ihracat ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

NEDEN KONFOR CAM

Konfor cam hakkında da bilgi veren Sentez Cam sahibi Arslan, özelliklerini şöyle anlattı:

“Konutlarda son yıllarda enerji tasarrufuyla ilgili farklı çözümler uygulanıyor. Bu anlamda konfor cam da, standart çift camlara göre camdan kaynaklanan ısı kayıplarında yüzde 50 oranında tasarruf sağlıyor. Konfor cam her yerde üretilemeyen, sadece Şişecam Düzcam üretici bayilerinin garantisi ve güvencesi altında üretilebilen camlardır. Konfor camda kullanılan iki kaplamadan birincisi güneş kontrolünü, ikincisi ısı kontrolünü sağlamaktadır, ısıcama göre konfor cam daha çok tercih edilmeye başladı.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ