24.11.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

HAUS yeni yerleşkesi ile üretim hacmini katlayacak

HAUS yeni yerleşkesi ile üretim hacmini katlayacak

Türkiye’de en büyük AR-GE yatırımına sahip ilk 250 şirketi arasında yer alan HAUS Makine Sanayi Ticaret A.Ş. yeni yerleşke yatırımı ile üretim hacmini katlamayı hedefliyor.

 

Yeni yerleşkesi ile bölgenin en büyük yatırımlarından birini hayata geçiren HAUS, hem doğrudan istihdam yaratıp hem de tedarikçilerin büyümesine ve yeni tedarikçilerin kurulmasına destek olacak. Böylece HAUS, Aydın sanayisinin gelişimine ve Aydın’ın ihracat rakamlarının artmasına katkı sağlayacak.
68’DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT 

1954’ten bu yana ülkeye daha fazla değer katmak için uluslararası arenada büyüyüp AR-GE yatırımlarını düzenli olarak arttırdıklarına değinen HAUS Makine Sanayi Ticaret A.Ş. CEO’su Hakkı Gözlüklü şöyle konuştu:

“Bu yıl Türkiye’de en büyük AR-GE yatırımına sahip ilk 250 şirket listesinde yer aldık. 2022 yılı için ikinci çeyrekte sanayi sektörünün büyüme oranı yüzde -2,6 kaydederken, bizler yüzde 54 büyüme oranı yakaladık. 2022 yılından beri yüzde 7 oranında büyüdük. Yıllık bin 300 santrifüj üretme kapasitemiz ile 68’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. 2024 yılında da bu başarılarımızı sürdürmek ve daha da arttırmak için tüm hazırlıklarımız devam etmektedir. Yeni yerleşkemizde yapacağımız makine yatırımlarımız ile 3 yıl içinde mevcut üretim hacmimizin 2 katına, sonraki 5 yıl içinde de 3 katına ulaşmayı hedefliyoruz.”

BÖLGEDEKİ EN BÜYÜK
YATIRIMLARDAN BİRİ

HAUS Makine Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve HAUS Yapı Genel Müdürü Ersin Gözlüklü, inşaatın detaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ersin Gözlüklü, HAUS yerleşke inşaatının mevcut merkezlerine 3 dakikalık mesafede Organize Sanayi Bölgesi içinde yer aldığını belirterek, “100 bin metrekare açık alan, 65 bin metrekare taban oturum alanı ve toplamda 70 bin metrekareyi aşan inşaat alanı ile bölgedeki en büyük yatırımlardan biri. Projenin mimari ve inşaat süreçlerini HAUS vizyonunu yansıtacak ve endüstri 4.0’a uygun olacak şekilde başlattık. Yerleşkemizin sosyokültürel unsurlarını da tasarıma en başarılı şekilde uyarlayacak alanında yetkin birçok mimar ile birebir görüşmeler gerçekleştirdik. Nihayetinde 40 yılı aşkın tecrübesiyle uluslararası mecrada 400’ün üzerinde endüstriyel proje hayata geçirmiş İzmir merkezli BİROK Mimarlık firması ile yola çıkmaya karar verdik. Böylece bu dev yatırımın ilk adımını atmış olduk.” dedi. 

“HER METREKARESİNDE

HAUS YAPI EKİBİNİN EMEĞİ VAR”

İnşaatın yapım süreci hakkında da bilgiler veren Ersin Gözlüklü, “İnşaatına 2020 yılı Haziran ayında başlanılan projenin 2023 yılı sonunda 1 no’lu 2 bin 400 metrekarelik idari binasının ilk etapta teslim edilmesi,2024 yılının sonuna doğru da 2 no’lu 6 bin 500 metrekarelik peyzaj çalışmalarının sonlandırılıp teslim edilmesi hedeflenmektedir. Yerleşkede 2 adet toplamda 8 bin 900 metrekare idari bina, bin 600 metrekare fabrika içi mavi yaka ofis ve destek alanları, bunun yanı sıra bin 650 metrekare modern çizgide bir yemekhane ve 800 metrekare soyunma giyinme alanlarımız bulunmaktadır. HAUS Yapı ekibinin sürecin başlamasından itibaren işin kendi işleri olmasından dolayı her bir metrekaresinde emeği bulunmaktadır ve süreçleri kendi kadrosunda bulunan mimarlar, inşaat mühendisleri ve teknik kadrosu ile yürütmektedir. Bu vesile ile emeklerinden dolayı başta Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Gözlüklü’ye ve kendisinin nezdinde tüm ekibime teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

MODERN VE SON TEKNOLOJİ
ÜRÜNLER KULLANILDI

Yeni fabrikanın teknik ve mimari olarak değerlendiren HAUS Yapı Genel Müdürü Ersin Gözlüklü, şunları söyledi:

“Aydın ilimiz birinci dereceden deprem bölgesinde yer almasından dolayı yönetim olarak binanın bölge şartlarına uygunluğu, modern görünümü ve rakiplerimizin standart çizgisinden farklılaşmak amacı ile fabrikamızı tamamen modern yapısal çelikten imal etmeye karar verdik. Bu süreçte 6 bin tonun üzerinde çelik kullandık. Çatıda son teknoloji ürünü olan membranlı paneller tercih ettik. GES uygulamalarında da sızdırmazlığı sağlayan bu çatı panelleri iki açılı eğimle birlikte yağmur sularını sifonik sistemlerle tahliye etmeyi sağlıyoruz. Totale bakıldığında 60 bin metrekare çatı paneli ve 15 bin metrekare cephe paneli kullanmış oldu. Yine toplamda 35 bin metreküp beton ve zemin iyileştirmelerinde 15 bin kamyon hafriyat kullandık. Üretim alanımızda 75 adet tavan vinci, 3 adet 8 bin 500 kw gücünde trafo istasyonu ve 20 farklı imalat ve depolama lokasyonu bulunmaktadır.”

“ULUSLARARASI NORMLARA UYGUN TESTLERDEN GEÇTİ”

Yerleşkelerini tasarlarken onlarca projeyi incelediklerini, yeni yapılmış fabrikaları ve sayısız tedarikçiyi ziyaret ettiklerini ifade eden Ersin Gözlüklü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her birinin en iyi noktalarını tespit etmeye çalıştık ve kendi çizgimizi bu referans noktalarından yola çıkarak çizdik. Detayları kendi teknik tasarım ekibimizle belirledikten sonra, mimariye uyarlayıp altyapı mekanik tesisatlar kazı işleri, askı aparatlarının imalatı, temiz su ve kullanım su hatları, hava hatları, yangın hatlarının montajlarını yine HAUS Yapı’nın alanında uzman mühendis ve mimarlarınca itina ile oluşturduk. Bu saydığımız işlerin her birini titizlikle zaman ve emek harcayarak uluslararası normlara uygun şekilde testlerden geçirerek yaptık.”

100 BİN METREKARELİK DEV YERLEŞKE

Yapıyı farika değil de neden yerleşke olarak adlandırdığına da değinen Gözlüklü, “Burası 100 bin metrekarelik bir alan ve 2 ayrı idari binayı, 2 güvenliği,1 fabrika binasını, bağımsız modern bir yemekhaneyi, sosyal tesisleri, kantini ve modern personel giyinme binalarının her birini tek parsel içinde barındırıyor. Bu denli geniş bir kapsama sahip olmasından ötürü yerleşke (kampüs) tabirini kullanıyoruz.” dedi.

ÇAĞIN DİNAMİKLERİNE UYGUN PROJELER

HAUS Yapı’nın ayakları yere sağlam basan güncel piyasayı iyi gözlemleyen ve yatırım kararlarını bu çerçevede alan kurumsal bir firma olduğunu söyleyen Ersin Gözlüklü, “Temel misyonu modern ve yenilikçi bir anlayış ile müşterilerinin hayatına dokunmak ve onlara yalnızca konforlu değil, aynı zamanda kaliteli, güvenilir, sağlam, rafine bir estetik anlayışına sahip, doğa ve çevre le uyumlu alanlar sunmaktır. Bunun paralelinde bir diğer daimi hedefimiz ise sektördeki yenilikleri, teknolojik gelişmeleri ve atılımları titizlikle takip ederek bu dönüşümleri her projemize uygulamak ve bu sayede müşterilerimize daima çağın dinamiklerine uygun projeler üretebilmektir.” diye konuştu.

TÜKETTİKLERİ ELEKTRİĞİN TAMAMINI
GÜNEŞTEN ÜRETECEKLER
Yeni yerleşke inşaatında sürdürebilirlik izlerini gördüklerini söyleyen HAUS Makine Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Gözlüklü, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Günümüzde elimizdeki kaynakları en etkin şekilde kullanma, enerjide de bağımsızlaşma, karbon salınımını azaltma gibi doğa dostu hamleler artık çok önem kazandı. Bu alanlara yönelik birçok sektörde çalışmalar yapılmakta, biz de bu çalışmaları hassasiyetle takip eden firmalardan biriyiz. Güneş enerjisi dünyamız için çok önemli kaynak. Bu nedenle çatımıza GES kurma kararı aldık. Santralde ilk etapta 2,5 megavat yenilenebilir enerji yatırımı gerçekleştirerek karbondioksit emisyonunun azaltılmasını hedefliyoruz. Bu sayede yıllık yaklaşık 2 bin 150 ton karbon salınımı engellenmiş olacak. GES ile işletme, enerji tüketiminin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynağı ile güneşten sağlayacak, bu sayede hem çevreci hem de uzun vadede çok daha ekonomik bir biçimde elektrik tüketimimizi yeşil enerjiden sağlama hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca bor yağ tüketimi ile ilgili de HAUS Makine Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Gözlüklü’nün geliştirdiği proje sayesinde talaşlı imalat bölümünde CNC makinalarında kullanılan bor yağlarda geri dönüşüm sağlayarak ayrı bir arıtma tesisi kurulumu gerçekleştirdik. Bunun sonucunda da yıllık bor yağ tüketiminde yüzde 65 tüketim avantajı sağlamış olacağız. Son olarak yine HAUS Makine üretimli makinayla yemekhaneden çıkacak yemek artıklarını ve atıkları geri dönüştürüp peyzaj alanlarımızda gübre olarak kullanmayı planlamaktayız.”

2024 HEDEFLERİ

Haus Yapı’nın 2024 ve sonrası için hedeflerinden de bahseden Ersin Gözlüklü, şöyle konuştu:

“2024 yılı, öncelikle ülkemiz için zor bir yıl olacak fakat biz yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmeyi planlıyoruz. Şu an için öncelikli hedefimiz yeni yerleşkemizi teslim etmek. Ardından Aydın ve Kuşadası’nda olmak üzere kendimize ait arazilerimizde proje çalışmalarımıza başlayacağız. Bu projeler farklı konumlarda otel, dükkân, konut ve ticari olmak üzere çeşitli taşınmazları barındırıyor. Elbette bu yatırımlar önümüzdeki 4 yıllık projeksiyonumuzu sergilemekte. Umuyoruz ki ülke olarak sıkılaşma politikalarından bir an önce çıkacak, ticaretin daha hızlı olduğu yıllara döneceğiz.”

SEKTÖR AYDIN DERGİSİ’Nİ
OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ