05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

AY-SİAD’dan Bakü çıkarması

AY-SİAD’dan Bakü çıkarması

Aydın Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AY-SİAD), üyelerinin Azerbaycan ile ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye iş gezisi düzenledi. Heyet Bakü’de önemli temaslarda bulundu.

Aydın’da 2015 yılında kurulan Aydın Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AY-SİAD), ‘Birlik İçinde Güçlü Yarınlara’ sloganıyla farklı sektörlerden üyeleriyle şehrin ekonomisine önemli değer katan sivil toplum kuruluşlarından biri. Yeni üyeleriyle büyümeye devam eden dernek, üyeleri için projeler üretmeye de devam ediyor.
Üyeleri ile Aydın ve ülke ekonomisine katkı sunan, istihdam oluşturan AY-SİAD, üyelerinin Azerbaycan ile ticari ilişkilerini geliştirmek için Nisan ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye iş gezisi düzenledi. Azerbaycan’da iş dünyası temsilcileri ile oldukça verimli görüşmeler yapan AY-SİAD üyelerinin ilk durağı, Azerbaycan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) oldu. Azerbaycan MÜSİAD Başkanı Reşat Cabirli ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşen AY-SİAD heyeti, iki ülke arasındaki dostluğun ticari anlamda da geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulundu. Fırat Barışık başkanlığındaki heyet, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı’yı ziyaret etti. Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu (ASK) Başkanı Mehmet Musayev Başkan Yardımcısı Vügar Zeynalov ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen AY-SİAD heyeti, Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) Başkanı Mursal Rüstemov ve yönetimiyle de görüşerek, gelecekte yapılabilecek yatırımlar üzerine istişarelerde bulundu. AY-SİAD üyelerinin Bakü’deki son durakları Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı (KOBİA) ile Azersun Holding oldu.

SIRADA ÖZBEKİSTAN VAR

Görüşmelerde hem Bakü, hem de Aydın’da yapılabilecek yatırım fırsatları üzerine değerlendirmelerde bulunduklarını söyleyen AY-SİAD Başkanı Fırat Barışık, “Yatırım ve ticaret, yeni alanları keşfetmekle gelişir. Bu kapsamda Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deydik. ‘Tek Millet-İki Devlet Şiarı’ ile başlayan görüşmelerimizde, oldukça sıcak karşılanmamız bizleri mutlu etti. Yatırım fırsatları, teşvikler ve imkanları değerlendirdik. Ziyaretimiz sonrası Azerbaycan’dan bir heyetin de 4 üyemizle ticari olarak temasta bulunması ziyaretimizi daha anlamlı hale getirdi. Buna benzer ziyaretleri farklı ülkelerle de yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki aylarda Özbekistan ziyareti planlıyoruz” dedi.

AY-SİAD’DA YÖNETİM GÜVEN TAZELEDİ

AY-SİAD, 5’inci Olağan Genel Kurulu Haziran ayında gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve AY-SİAD üyelerinin katıldığı genel kurulda tek liste ile seçime gidildi. Seçimde Başkan Fırat Barışık ve yönetimi güven tazeledi.
Barışık başkanlığındaki Yönetim Kurulu Aşkın Kılıç, Hidayet Gülpınar, Hasan Alperen Işılak, Engin Kulu yever, Mutlu Engin, Rauf Yumuk, Haldun Akın, Bahtiyar Gerbağa, Olcay Turgut,Faruk Özkan, Yavuz Çayırlı ve Kaan Kızılkaya’dan oluşurken, yedek yönetim kurulu listesinde Sercan Örün, Murat Baygın, Resul Tuna, Efe Apak, Ahmet Tugay Yolcu yer aldı.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ