05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

Hidayet Gülpınar’dan 2 milyon dolarlık fabrika yatırımı; DPAN Denizli Pano

Hidayet Gülpınar’dan 2 milyon dolarlık fabrika yatırımı; DPAN Denizli Pano

Aydın’dan Türkiye’nin tüm bölgelerine çiftlik ekipmanları üreten Tuğra Tarım firması sahibi Hidayet Gülpınar, 2 milyon dolarlık yatırımla 16 yıldır Denizli’den Türkiye’ye elektrik panosu ve kabin imalatı yapan ‘Denizli Pano’ (DPAN) fabrikasını satın aldı.

Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesin’de büyükbaş hayvancılık üzerine çiftlik ekipmanları üretimi yapan Tuğra Tarım Çiftlik Ekipmanları, kısa sürede Türkiye’nin tüm bölgelerine üretim yapan bir işletme haline geldi. Ürettiği ürünlerle sektörde ses getiren Tuğra Tarım, bu başarısını yurt dışı satışlarıyla taçlandırdı.

2017 yılında kamudaki görevinden ayrılarak memleketi Aydın’da üretim yapma kararı alan ve Tuğra Tarım Çiftlik Ekipmanları firmasını kuran Hidayet Gülpınar (46), 150 metrekarelik dükkanda 3 kişi ile başladığı yolculuğuna bugün 40’a yakın kişiye istihdam sağlayarak 2 bin 500 metrekarelik tesisinde devam ediyor. İlk yıllarında basit tarzda çiftlik ekipmanları imalatı yapan, ikinci yılında helikopter fan imalatına ağırlık veren Tuğra Tarım, bu ürün ile Türkiye’de deney raporu alan ilk firma oldu. Ağırlıklı olarak Ege, Marmara, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nde birçok ilde bayileri aracılığıyla ya da doğrudan satış ve montaj hizmeti veren, Aydın ekonomisine önemli derecede katkı sağlıyor. Helikopter fan satışı ile pazar lideri olan Tuğra Tarım, Türkiye’de tek olan ‘OTKESS’ makinesi ve bu yıl da Türkiye’de tek olan patentli Aromatik Bitkiler Hasat Makinesi üretimiyle sektörün hızla büyüyen firmalarından oldu.
DENİZLİ PANO,
TÜRKİYE GENELİNE ÜRETİM YAPIYOR

Kamuda çalıştığı esnada bir dönem Denizli’de Jandarma Astsubay olarak görev yapan Hidayet Gülpınar, 2024 yılı başında Denizli’de 16 yıldan beri faaliyet gösteren sektörünün önemli firmalarından biri olan ‘Denizli Pano’ (DPAN) fabrikasını satın alarak, yeni bir sektöre adım attı. Denizli’den tüm Türkiye’ye hizmet veren Denizli Pano, CNC punch, CNC abkant, poliüreten dökme conta, gaz altı ve lazer kaynak atölyesi ve elektrostatik fırın boya parkurlarıyla farklı sektörlerdeki iş ortaklarının taleplerine uygun olarak elektrik panosu ve endüstriyel kabin üretimi yapıyor.
Bir dönem görev yaptığı Denizli’de fabrika yatırımı yaptığı için mutlu olduğunu belirten Hidayet Gülpınar, “Denizli Pano tecrübeli bir ekibe, önemli bir müşteri portföyüne sahip, yüzlerce iş ortağı ile uzun süreli iş birlikleri gerçekleştirmiş bir firma. Biz de bu müşteri memnuniyetini arkamıza alarak geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Sanayi, otomasyon, elektronik, telekomünikasyon gibi sektörler için prototip oluşturma, proje bazlı seri üretim, büyük ölçekli üretim gibi yöntemlerimizle iş ortaklarımızın gereksinimlerini özel ve hızlı çözümler sunarak karşılıyoruz. Tuğra Tarım ile yakaladığımız başarıyı, Denizli Pano ile sürdürmek ve taçlandırmak istiyoruz.” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK;
AROMATİK BİTKİLER HASAT MAKİNESİ

Patenti ve tasarımı kendilerine ait olan, özellikleri ile Türkiye’de tek olan ‘OTKESS’ makinesini 2022 yılında piyasaya süren Tuğra Tarım, bu yıl da Ar-Ge tasarımı tamamen kendisine ait olan Aromatik Bitkiler Hasat Makinesi’ni satışa sundu. Bu makinenin de Türkiye’de ilk ve tek olduğunu, sektörün büyük ilgisi sonucu siparişlere yetişemediklerini belirten Hidayet Gülpınar, Aromatik Bitkiler Hasat Makinesi’nin kekik, lavanta, adaçayı, papatya ve ıspanak otlarını hassas bir şekilde hasat ederek, insan gücünü ortadan kaldırdığını söyledi.

DÜNYA’NIN EN BÜYÜK
TARIM FUARINA KATILACAKLAR

Her yıl Türkiye’nin en büyük tarım fuarlarına düzenli olarak katıldıklarını dile getiren Hidayet Gülpınar, fuarlara ve ulusal çapta tanıtıma Tuğra Tarım’ın yanı sıra Denizli Pano firmaları ile de devam edeceklerini söyledi. Artık ihracata ağırlık vermek istediklerini söyleyen Gülpınar, Almanya’nın Hannover kentinde Ekim ayında düzenlenecek olan dünyanın en büyük Tarım ve Hayvancılık fuarı EuroTier 2024’e katılacaklarını açıkladı.

 

DERGİ SAYFALARI İÇİN TIKLAYIN..!

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ