05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

BELGESEM Operatörlük Kursu Aydın’da ilkleri gerçekleştirdi

BELGESEM Operatörlük Kursu Aydın’da ilkleri gerçekleştirdi

Aydın’da ilklere imza atan BELGESEM İş ve Tarım Makineleri Operatörlük Kursu, açtığı iş ve tarım makineleri kurslarıyla vatandaşların operatörlük belgeleri almalarını sağlayarak, yurt içi ve yurt dışında iş sahibi olmalarına yardımcı oluyor.

 

Yüksek Otomotiv Öğretmeni Okan Sezgin tarafından kurulan BELGESEM İş ve Tarım Makineleri Operatörlük Kursu, iş ve tarım makineleri operatörlük belgesi alarak, iş sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Aydın’da ilk ve tek oldu. Efeler İlçesi Tepecik Mahallesi Şehit Piyade Er M. Ali Tosun Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren BELGESEM’in deneyimli öğretmenleri ile açtığı iş ve tarım makineleri operatörlük kursları yoğun ilgi görüyor. Açılan beko-loder(Kepçe), loder, greyder, dozer, silindir, forklift, elektrikli transpalet, sondaj, manlift, köprülü vinç, mobil vinç, çekme araçları, beton püskürtme, oto kurtarma, ekskavatör, zemin süpürme, pamuk toplama, silaj, biçer-döver ve çırçır makinesi kurslarında, öğretmenler tarafından kendilerine verilen teorik ve uygulamalı dersler sayesinde sınavlardan başarıyla geçen kursiyerler, almaya hak kazandıkları operatörlük belgeleri ile kendi işlerini yapabildikleri gibi resmi ve özel sektörde de iş başvuruları gerçekleştirebiliyor.

HER AY KURS AÇILIYOR

BELGESEM’in sahibi Okan Sezgin, Türkiye’nin en iyi eğitim veren kurumlarından birisi olduklarını söyledi. İşletme sahibi olmasının yanı sıra kurslarda öğretmenlik yaptığını ve makinelerin tamir ve bakımını gerçekleştirdiğini belirten Sezgin, “Bünyemizde 21 öğretmenimiz ve toplam 19 makinemiz var. Filomuzda yer alan bu makinelerin hepsi, Aydın’da işletmelerde birebir kullanılan makineler. Firma ve kişilerden gelen talebe göre her ayın başında kursumuzu açıyoruz. Kursumuza 18 yaşını dolduran, en az ilkokul mezunu olan ve iş makinesi kullanmakla ilgili sağlık problemi olmayan vatandaşlarımız katılabilir. Her makinenin ders saat süresi ayrı olmakla birlikte, ay sonuna kadar teorik ve uygulamalı derslerimizi yapıyoruz. Kursumuz tamamlandığında Milli Eğitim’i bilgilendiriyoruz, onlar da sınav için tarih veriyor. Söz konusu tarih geldiğinde, ilk olarak teorik sınav yapılıyor. Teorik sınavdan geçer not olan 70 ve üzeri puan alan kursiyerlerimiz, uygulamalı makine sınavına giriyor. Bu sınavın sonucu ise yaklaşık 1 hafta sonra belli olur. Başarılı olanlar, yurt dışında da geçerliliği olan operatörlük belgesini alır. Bir vatandaşımız, bir ayda en fazla bir kursa katılabilir. Herhangi bir makine için operatörlük belgesi alan vatandaşımızın, başka bir makine için de belge almak istediğinde sadece uygulamalı sınava girmesi yeterli oluyor” ifadelerini kullandı.

BİNLERCE KİŞİ OPERATÖRLÜK BELGESİ ALDI

Adayların, kursa ‘sınavda kalırım’ endişesi ile başladığını anlatan Okan Sezgin, deneyimli öğretmenlerle adaylara verdikleri kaliteli eğitimin etkisinin, sınav sonuçlarına yansıdığını söyledi. BELGESEM, 2 yılda 2 bin 500’den fazla adayın operatörlük belgesi almasına yardımcı oldu.

“MAKİNELER ÜZERİNDE KADINLARI
GÖRÜNCE GURURLANIYORUZ”

Operatörlük belgesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yüksek Otomotiv Öğretmeni Okan Sezgin Okan Sezgin, “Vatandaşımız, iş ve tarım makineleri kullanacaksa mutlaka operatörlük belgesi almak zorunda. Ayrıca ‘Operatörlük belgesi’ deyince vatandaşımızın aklına gelen ve yanlış olan ‘parayı, vereyim belgeyi alayım’ düşüncesini, verdiğimiz eğitimlerle yıkmayı başardık. Belgesiz yıllardır makine kullanan vatandaşlarımızın, kursumuzda eğitim aldıklarında makine ile ilgili daha fazla bilgiye sahip olduklarına şahit oluyoruz. Düşünün normal arabayı sürmeyi bilmeyen birçok kadın kursiyerimize iş makinesini öğrettik. Gittiğimiz iş yerlerinde makineler üzerinde bu kadın arkadaşlarımızı gördüğümüzde gururlanıyoruz. BELGESEM olarak verdiğimiz eğitimlerle firmaların iş gücü ihtiyacını karşılamasına, vatandaşlarımızın da iş bulmasına yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

BELEDİYE VE ODALARLA
İNDİRİM ANLAŞMALARI

Aydın’ın Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden birisi olduğunu, tarım sektörüne katkı sunmak için Aydın’ın ilk özel tarım makineleri operatörlük kursunu açmanın gururunu yaşadıklarını belirten Okan Sezgin, pamuk toplama, silaj, biçer-döver ve çırçır makinesi kurslarının büyük ilgi gördüğünü bildirdi.

Kursta en çok forklift, beko-loder(Kepçe) ve ekskavatör iş makinelerinin ilgi gördüğünü, piyasada ise greyder ve dozer operatörü eksikliği yaşandığını dile getiren Sezgin, il genelinde belediyeler, ziraat ve ticaret odaları ile indirim anlaşmaları yaparak, belediye çalışanları ve oda üyelerinin uygun fiyatlardan operatörlük kursu almalarına imkan sağladıklarını da sözlerine ekledi.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ