05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

Yeşilyurt Kerestecilik, kapasite ve pazar payını artıracak

Yeşilyurt Kerestecilik, kapasite ve pazar payını artıracak

Perakende sektörünün temelinde yatan üretim, lojistik ve depolama gibi süreçlerin en önemli çözüm ortaklarından olan Yeşilyurt Kerestecilik ahşap palet imalatı ile sektörde fark yaratıyor.

Ticaretinin yüzde 80’ini kapsayan palet ve ahşap ambalaj üretimiyle gıdadan otomotive kadar birçok alanda, firmaların çözüm ortağı olmaya devam ediyor. Aydın, Muğla ve Denizli başta olmak üzere, ülkenin farklı bölgelerinde çok sayıda firmaya uzun yıllardır ürün tedariğinde bulunan Yeşilyurt Kerestecilik, sektörde kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyetiyle de adından bahsettiriyor.

ÖZEL ÜRETİM İLE FARK YARATIYOR
Üretimin olduğu her alanda palete ihtiyaç olduğunu, böylece çok farklı iş kollarına hizmet verdiklerini belirten İbrahim Bozkurt, Yeşilyurt Kerestecilik’in çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“1970’li yıllarda dedemin odun ticaretiyle başladığı mesleğimiz, babamın kasa imalatıyla devam etti. Üniversiteden döndüğüm 2008 yılından sonra devraldığım baba mesleğimde sektördeki ihtiyacı görerek palet üretimine yoğunluk verdik. Ticaretimizin yüzde 80’ini palet ve ahşap ambalaj oluşturuyor. Seri üretimimizin yanı sıra sektörde bizi öne çıkaran en önemli özelliğimiz kaliteli, istenilen ölçü ve özelliklerde özel palet üretimi yapmamız ve zamanında teslimat. Konteyner içi kaplamaları gibi özel ambalaja dair ihtiyaç duyulan tüm ürünleri bu bölgede en iyi yapabilen firmalardan biriyiz.” dedi.
YENİ TESİSİYLE
KAPASİTESİNİ İKİYE KATLAYACAK

Yeşilyurt Kerestecilik olarak 40 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Bozkurt, böylece hem kalite, hem de zamanında iş teslimi konularında bölgedeki en iyi firmalardan biri olduklarının altını çizdi. Efeler İlçesi Pınardere Mahallesi’nde faaliyet gösteren Yeşilyurt Kerestecilik, Aydın-Denizli Karayolu üzerinde Yenipazar Kavşağı’ndaki ikinci tesisini açmaya hazırlanıyor. Yeni tesis ile en az 40 kişiye daha istihdam sağlayarak, üretim kapasitelerini artırıp hedeflerini büyütmeyi planladıklarını belirten İbrahim Bozkurt, “Kapasiteyle beraber pazar payımızı da artıracağız.  Yeni tesisimizde 2 bin 500 metrekare kapalı alan var. 11 bin metrekare bir alan üzerinde faaliyet göstereceğiz. Hali hazırda günlük 40 metreküp civarında üretim kapasitemiz var. İkinci tesise geçtiğimizde üretimimiz günlük 100 metreküp civarına ulaşacak. Yeni yerimizde, yeni makinalarımızla daha modern bir tesiste üretim yaparak, rekabetçi fiyatlarımızla hizmet vermeye hazırlanıyoruz” diye konuştu.
AHŞAP EV, BUNGALOV TECRÜBESİ

Üniversiteden mezun olduğu ilk yıllarda ahşap ev yapımıyla uğraşan Yeşilyurt Kerestecilik sahibi İbrahim Bozkurt, 50 ’ye yakın ahşap ev ve bungalov tecrübesinin olduğunu da belirtti. Şu an ağırlıklı olarak firmalara malzeme tedarik ettiklerini ifade eden Bozkurt, pandemi ile birlikte hobi evlerinin artması, ahşap evlere ilginin artmasıyla ahşap ev imalatı ve pergule işi yapan firmalara malzeme tedariklerinin de arttığını, ahşap masa, sandalye, sehpa yapımı ile dekoratif ürün satışlarının da olduğunu söyledi.

SEKTÖR AYDIN DERGİSİ’Nİ
OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ