05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

Güvenlik sistemlerinden mail portalına teknolojik çözümlerin lideri; FİBAY

Güvenlik sistemlerinden mail portalına teknolojik çözümlerin lideri; FİBAY

Aydın Efeler’de 2012 yılında Selami Uçar ve Serkan Akarçay tarafından kurulan Fibes Güvenlik, bugün ‘Fibay Bilişim Teknolojileri’ adıyla Aydın’ın önde gelen firmalarından biri olarak, Türkiye geneline hizmet veriyor.

Uzun yıllar sektörde çalışarak birikimlerini artıran Selami Uçar, kendi yolunda ilerlemeye karar verdi ve bu süreçte attığı önemli adımlarla Aydın’ın teknoloji altyapısına büyük katkılarda bulundu.

Temelleri Güzelhisar Mahallesi’nde atılan Fibay Bilişim Teknolojileri kısa sürede büyümeye başladı. Şirket, “En doğru çözümler kusursuz altyapıyla başlar” mottosu doğrultusunda ilerleyerek kentteki büyük firmaların, Aydın Sanayi Odası’na kayıtlı işletmelerin diğer illerden hizmet almaya alışkın olduğu bir ortamda fark yaratmaya karar verdi. Bugün geldikleri noktada Fibay, Aydın’da kayıtlı büyük fabrikalar, işletmeler ve birçok resmi kurumun, elektrikten bağımsız çalışabilen teknolojileri içeren ‘zayıf akım sistemleri’ni başarıyla sağlamaya devam ediyor. 
“TEKNOLOJİYİ AYDIN’A GETİRİYORUZ”

‘Fiber, İletişim, Bilişim ve Aydın’ı temsil eden adıyla Fibay, teknolojik gelişmelere ayak uydurmayı ilke ediniyor.  Geniş bir yelpazede hizmet sunan Fibay, Aydın’da akıllı ev ve otomasyon sistemlerinin popüler hale gelmesiyle, bu alanda da büyük başarılara imza attı. 
Amerikan menşeili kontrolle entegre edilen otomasyon sistemleri, sadece panjur açma/kapama işlevlerini değil, evdeki her şeyin otomasyonunu sağlayarak kullanıcı deneyimini yükselttiklerine değinen Selami Uçar, şu açıklamalarda bulundu:

“Ayrıca Fibay, yangın ihbar sistemleri ve acil anons entegrasyonu konusunda da hizmet vermekte. Firmamız geçiş kontrol sistemleri, personel takip, bariyerler ve kamera sistemleri gibi hizmetler de sunmaktadır. Bilişim teknolojileri alanında uzmanlığımız ve yerel katkılarla Aydın’ın teknolojik altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz. Teknolojiyi Aydın’a getirerek, yerel işletmelerin ve organizasyonların ihtiyaçlarını karşılamak ve Aydın’ı teknoloji alanında önde tutmayı hedefliyoruz.”

TÜRKİYE’YE YAYILIYOR
Yaklaşık altı yıl önce Teknokent’in kuruluşuna da katkı sağladıklarını ifade eden Selami Uçar, “Fibay, ayrıca CCTV (kapalı devre televizyon) kamera sistemlerinin kurulumlarını da gerçekleştiriyor ve turistik bölgelerde ve işletmelerde plaka tanıma sistemleri (HGS) güvenlik sistemlerini yapıyoruz. Artık kendi bölgemizin dışına çıktık. Bursa Emniyet Müdürlüğü, Antalya Emniyet Müdürlüğü, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü gibi kurumların bütün CCTV dediğimiz kamera sistemlerinin kurulumlarını yaptık.” diye konuştu.
BİLİŞİM BORSASI İLE İNTERNET
ÜZERİNDEN TEKNOLOJİ SATIŞI 

Fibay, bilişim sektöründeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Selami Uçar, Fibay’ın yanı sıra bilişim sektöründe faaliyet gösteren başka bir şirket daha kurarak “Bilişim Borsası” adını verdikleri bir platform geliştirdi. Bu platform, bilişim ürünlerini ve hizmetlerini internet üzerinden sunan bir pazar yeri olarak faaliyet göstererek, internet üzerinden teknoloji parçalarının satışını gerçekleştiriyor. Uçar, bu girişimde internet üzerinden doğru ürünleri doğru fiyatlarla sunarak müşterilerine büyük bir çeşitlilik sunmayı hedefliyor.

ARGE ÇALIŞMALARI İLE
YERLİ YAZILIM E-GÜVERCİN DOĞDU

Uçar ve ekibi, ayrıca Fibay’ın AR-GE çalışmaları sonucunda yerli bir mail portalı olan “e-Güvercin” geliştirildi. Bu portal, Fibay üzerinden kullanıcılara Outlook üzerinde e-posta hizmeti sunuyor. Yaklaşık 700-800 kullanıcısı olan bu yerli mail portalının Fibay bünyesinde geliştirildiğine dikkat çeken Uçar, “Mail portalı, AR-GE niteliği taşıyan bir projenin sonucu olarak doğdu. Geliştirilen bu ürün, büyük firmalar dahil olmak üzere pek çok kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor. İlerleyen dönemlerde, yerli yazılımımızın daha fazla kullanıcı tarafından benimsenmesini ve büyümesini bekliyoruz. Bu başarılar, Fibay’ın teknoloji dünyasında nasıl büyüdüğünü ve yerli ürünlerle nasıl daha fazla katma değer sağladığını gösteriyor.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ