05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

4 Mevsim İlaçlama’dan vektör canlılarla mücadelede profesyonel hizmet

4 Mevsim İlaçlama’dan vektör canlılarla mücadelede profesyonel hizmet

İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden vektör canlılarla (hastalık taşıyıcısı) mücadelede profesyonel hizmet sunan 4 Mevsim İlaçlama ve Dezenfeksiyon Hizmetleri, Aydın halkının sağlığını ve yaşam kalitesini korumada kritik rol oynuyor.

2014 yılından itibaren Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediyesi’nde ilaçlama biriminde mesul müdürlük görevlerinde bulunan Uzman Biyolog Hasan Toker (36) tarafından 2021 yılında hizmete açılan 4 Mevsim İlaçlama, vektör canlıların neden olduğu enfeksiyonların yayılmasını engellemek için en iyi çözümleri sunuyor. Deneyimli ve eğitimli personeliyle, en etkili ilaçlama yöntemlerini kullanan 4 Mevsim İlaçlama; sivrisinek, karasinek, hamam böceği, tahta kurusu, akrep, çiyan, kene, pire ve fare gibi tehdit oluşturan canlılarla biyolojik ve kimyasal mücadele yürütüyor.
MUĞLA VE İZMİR’E DE HİZMET VERİYOR

Ev, işyeri, ofisler,bodrum ve depolar, okullar ve eğitim kurumları, restoranlar, kafeler, oteller, kamu binaları gibi çok geniş bir alanda Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ürünler kullanarak vektör canlıları etkili bir şekilde yok ettiklerini belirten Hasan Toker, “Vatandaşlarımızın sağlık ve güvenlikleri için oldukça hassas davranıyoruz. İlaçlama ve dezenfeksiyon hizmetlerimiz ile temiz, hijyenik ve güvenli bir ortam sunuyoruz. Buharkent’ten Didim’e kadar kentimizin tüm ilçelerinin yanı sıra kara sınırımız bulunan Muğla ve İzmir’e de hizmet veriyoruz. İlçelerimizden en fazla talep yazlık bölge olduğundan Didim’den geliyor. İşletmelerden de en fazla talep, gıda firmalarının yılda 12 kez ilaçlama yaptırma zorunluluğundan dolayı bu alandan gelmekte. Özellikle yaşadığımız pandemi gibi bulaşıcı hastalık salgınları, mikrop taşıyan yüzeylerin temizlenmesini ve dezenfekte edilmesini daha da önemli hale getirmiştir. Ayrıca hastalık taşıyan haşerelerin de halk sağlığını tehdit ediyor olması bu haşerelerle mücadeleyi zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında yoğunluk olsa da yılın 12 ayı ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarımız devam etmektedir.” diye konuştu.

DOĞRU MÜCADELE ETKİN UYGULAMA

Sivrisineklerin larva evrelerini su birikintilerinde geçirdiklerine dikkat çeken Toker, bu nedenle bahçelerdeki saksılar, su birikintileri, çatı olukları ve diğer su toplama noktalarının düzenli olarak temizlenmesi veya kapatılmasının önemine dikkat çekti. “Sivrisineklerin üremelerini engellemek için, durgun suyun birikmesine neden olan herhangi bir nesnenin düzenli olarak temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekir.” diyen Uzman Biyolog Hasan Toker, “İnsan sağlığını tehdit eden vektör canlılara karşı profesyonel yardım almak önemlidir. 4 Mevsim İlaçlama ve Dezenfeksiyon Hizmetleri olarak, doğru mücadele stratejilerini belirleyip, etkili bir şekilde uygulamaktayız.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ