05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

Sentez Cam’dan 2 yılda 3 milyon dolarlık yatırım

Sentez Cam’dan 2 yılda 3 milyon dolarlık yatırım

3. Nesil Konveksiyonel Temper Hattı ve Isıcam Hattı ile Aydın ve Ege Bölgesi’ne hizmet veren Sentez Cam, son 2 yılda 3 milyon dolarlık yatırımıyla üretim kapasitesini ve kalitesini yükseltti.

Aydın’da 23 yıldır cam sektöründe faaliyet gösteren Sentez Cam, 2021 yılında başladığı yatırım hamlesinde 3 milyon dolarlık makine ve işletme yatırımı gerçekleştirdi. ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 bin metrekarelik yeni tesisini 2022 yılında faaliyete geçiren Şişecam Düzcam Üretici Bayisi Sentez Cam, 3. Nesil Konveksiyonel Temper Hattı ve Isıcam Hattı ile kaplamalı camları da temperleyerek, Aydın’ın yanı sıra Ege Bölgesi’ndeki çok sayıda firmaya cam tedariği sağlıyor.

2023 YILINDA 800 BİN DOLARLIK YATIRIM
2015 yılında Şişecam Düzcam Üretici Bayiliği ile birlikte başlayan büyümelerinin, son yıllardaki yatırım hamleleriyle devam ettiği söyleyen Sentez Cam sahibi Emin İlker Arslan, yeni yatırımları hakkında şunları söyledi:

“2000 yılında 200 metrekare kapalı alanda başladığım iş hayatında, bugün 4 bin metrekare kapalı alana ulaşarak, 3. Nesil Konveksiyonel Temper Hattımız ve Isıcam Hattımız ile üretim kapasitemizi ve kalitemizi artırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Son olarak bu yılın ilk yarısında yaptığımız 800 bin dolarlık makine ve GES yenilenebilir enerji yatırımı ile son 2 yılda toplamda 3 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmiş olduk. Temper kalitemizi artırmak ve nitelikli camlara daha hızlı üretim yapmak amacıyla son olarak otomatik delik ve dikey rodaj makinesini makine parkurumuza ilave ettik. Bu sayede üretim kapasitemizi de ikiye katladık. Son bir yılda çalışan sayımızı da iki katına çıkardık. Bu yılki yatırımlarımızda KOSGEB ve TKDK desteklerini de almamız bize kolaylık sağladı. Yeni yatırımlarımızla Ege Bölgesi’ndeki müşteri portföyümüzü artırıyoruz.”

YILLIK 240 BİN METREKARE TEMPER
120 BİN METREKARE ISICAM

Yeni tesisinde, yeni makine hatlarını faaliyete geçirerek hem cirolarını, hem de hem üretim kapasitelerini artırdıklarını açıklayan Emin İlker Arslan, “Yeni makine parkurumuzla yıllık temper kapasitesimiz 240 bin metrekareye, ısıcam kapasitesimiz de 120 bin metrekareye çıktı. Aynı zamanda yıllık ciromuzu da 3,5 milyon dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

ÜRETİMDE YÜZDE 50 İHRACAT HEDEFİ

Yeni yatırımları ile ihracatın yolunu da açan ve bu yıl önemli temaslarda bulunan Sentez Cam, önümüzdeki yıllarda üretiminin yüzde 50’sini ihracata ayırmayı hedefliyor.

ELEKTRİĞİNİ GÜNEŞTEN ÜRETECEK

Sentez Cam, işletme çatısına kurulumu tamamlanacak güneş enerjisi santrali ile Temmuz ayından itibaren yıllık tükettiği elektriğin tamamını güneşten üretecek. Güneş Enerjisi Santrali yatırımı için Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) da destek alacak olan Sentez Cam’ın projesi TKDK tarafından onaylandı. Firma tükettiği elektriğin tamamını güneşten üreterek, üretim maliyetini düşürmeyi planlarken, doğaya da katkı sağlayacak.

AKREDİTASYON BELGESİNİ ALDI
Şişecam Düzcam Üretici Bayii Sentez Cam, ihracat hedefine de önemli katkı sağlayacak olan Isıcam Şişecam’ın Akreditasyon Belgesini de alarak konfor ve sinerji camları da temperlemeye başladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ