05.10.2024 - Sektör Aydın
REKLAM ALANI

İnternet haberciliğinde yıllardır lider

İnternet haberciliğinde yıllardır lider

Aydınlıları 17 yıl önce internet haberciliğiyle buluşturan Aydınpost, hem yayın hayatındaki yeniliklerle, hem de sosyal sorumluluk projeleriyle büyümeye devam ediyor.

Son olarak Aydın Gazeteciler Cemiyeti tarafından ‘Yılın İnternet Haber Sitesi Ödülü’ne de layık görülen Aydınpost’un Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin, gazetenin yayın politikasını ve başarısının sırlarını Sektör Aydın’a açıkladı.

BÖLGENİN İLK İNTERNET GAZETESİ

Yayın hayatına başlamadan önce geleneksel medya mı, yeni medya mı sorusuna cevap aradığını ifade eden Aydınpost Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin, “İnternet haberciliğine başlamadan yaklaşık 500 kişiyle yüz yüze görüşmeler yaparak bir nevi anket gibi sorular sordum. Aldığım cevapların pek çoğu ise ‘Aydın’da kimse internetten haber okumaz, batarsın, boşuna uğraşma’ tarzındaydı. Birilerinin risk alması gerekiyordu. Ben ve yazılım ekibi risk aldı ve yola koyuldu. Bir yandan yazılım ve sayfa tasarımı çalışmaları devam ederken, ben de son parama kadar ‘Aydınpost çok yakında geliyor, beklediğinize değecek’ gibi reklamlarla dikkatleri toplamaya çalıştım. Yayına başladığımızda ise ne masam vardı, ne de sandalyem. Hatta fotoğraf makinam bile yoktu. Çünkü projeyi duyurmam için reklam harcamalarına yüklenmiştim. Büyük bir riske girdiğimizin farkındaydım ama heyecanımız, enerjimiz ve inancımız doğru yolda olduğumuza işaretti. 2007 yılı içerisinde kentteki siyasi gelişmeleri aktarıyorduk. Her geçen gün Aydın’da daha bilinir ve takip edilir platform haline geldik.

GÜÇLÜ YAZAR KADROSUNA SAHİP

Aydınpost’un referans alınan haberlerinin yanı sıra güçlü yazar kadrosu da başarının en önemli saç ayaklarını oluşturuyor. Tarafsız ve sansürsüzce yorumlarını kamuoyuyla paylaşabilen Aydınpost’un yazar kadrosu her hafta adeta gündemi belirliyor” dedi.

SOSYAL MEDYADA DA ÇOK ETKİLİ

Aydınpost, sadece web ya da mobil üzerinden hedef kitleye ulaşmakla yetişmediği gibi sosyal medyada yüzbinlerce takipçisine haber servis ederek hızlı ve doğru bilgiye anında ulaşmalarını sağlıyor.

RADYO AYDINPOST

Son dakika ve güncel haberleri hem webden, hem de sosyal medya hesaplarından takipçilerine ulaştırdıklarını belirten Çetin, Aydınpost’un Buharkent’ten Didim’e kadar 100.5 frekansından da radyo içerikleriyle sürücülerin en çok tercih ettiği frekans olduğunu söyledi. İl radyosu olma özelliğiyle öne çıkan Radyo Aydınpost, 100.5 frekansında da saat başı haber bültenleri, eğlendiren programları ve canlı yayınlarıyla yolculuk anında size arkadaşlık yapıyor.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE AYDINPOST FARKI

Medyanın sadece haber verme özelliğinin olmadığını sosyal sorumluluk projeleriyle topluma hizmet üretebilmesi gerektiğini vurgulayan Aydınpost Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin, “İki sezondur hem futbol, hem de tenis turnuvalarıyla kentte organizasyonlar düzenliyoruz. Depremzede minikler için bisiklet kampanyası düzenledik. Pandemi döneminde de benzer projelere imza attık. Bu etkinlikler sayesinde bizleri ekrandan takip eden izleyicilerimizle yüz yüze de buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde yeni projeler hedefliyoruz” dedi.

REKLAM HARCAMALARINDA GÜVENİLİR MECRA

Aydınpost’un marka bilinirliliği ve etkileşim gücü reklam verenler için de ciddi bir alan oluşturuyor. Bütçesini efektif kullanmak isteyen reklam verenlerin tercih ettiği Aydınpost’la markalar daha görünür hale gelebiliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ